Voor welke behandelingen en voorzieningen kan je terecht bij onze Baby Spa? Leer meer over hydrotherapie, voetreflexologie en baby massages.

Wat is hydrotherapie?

Bij Bubbelfun Baby Spa kan je terecht voor hydrotherapie. Hierbij gaat je kleintje drijven en bewegen in water. Tijdens het drijven ervaart je baby het fijne gevoel van gewichtloosheid, net alsof hij/zij terug in de baarmoeder zit. Het is werkelijk de beste ontspanning die je je baby kunt bieden. En je moet je niet ongerust maken want met behulp van een speciale halskraag wordt het hoofdje van je baby boven water gehouden en ondersteund. Zijn/haar lichaampje kan zich volledig vrij bewegen, net zoals vroeger in mama’s buik, zonder dat hij/zij vastgehouden hoeft te worden.

Terug in het ‘vruchtwater’ Pasgeborenen zwemmen in het water via instinctieve bewegingen die ze zich nog herinneren uit de baarmoeder. In het water voelen ze zich zekerder dan ‘op het droge’. Het eigen lichaam voelt daardoor opmerkelijk lichter aan tijdens het babyzwemmen.

De beleving van het drijven en bewegen in warm water stelt baby’s op hun gemak en biedt vele voordelen:

 • Stimuleert de hersenontwikkeling: de zintuigen van je baby worden gestimuleerd via het lichaamsbewustzijn en de coördinatie.
 • Vergroot de eetlust van je baby: het warme water en de vele zachte bewegingen zorgen ervoor dat je baby honger krijgt.
 • Bevordert de emotionele stabiliteit van je baby: vermindert het huilen en de emotionele stress van je baby.
 • Versterkt de immuniteit: stimuleert het hormonale systeem en vergroot de immuniteit.
 • Maakt je baby comfortabeler: biedt verzachting in geval van winderigheid, krampjes, constipatie en wanneer de tandjes beginnen door te komen.
 • Zorgt voor meer ontspanning: geeft meer rust via diepere en langere slaapjes.
 • Bonding time, het versterkt de band tussen jou en je baby.

Baby massage

Zachte aanrakingen en strelingen geven je baby een gevoel van liefde, verbondenheid, bescherming en aandacht. Hierdoor zal er een hechte band met je baby ontstaan. Door hem aan te raken, wordt zijn honger naar liefde gestild en deze is net zo belangrijk als zijn honger naar voedsel. Zonder aanraking zullen ze zich niet ontwikkelen tot normale, gelukkige, gezonde kinderen of volwassenen.
Je kan ervoor kiezen om zelf je baby te masseren of indien je dit liever door een babymasseuse laat uitvoeren, kan hiervoor ook een individuele sessie ingepland worden. Baby massage heeft nog vele voordelen:

 • Geboortetrauma’s kunnen verholpen worden.
 • Lichamelijke waarneming, coördinatievermogen en motorische ontwikkeling worden gestimuleerd.
 • Buikmassages hebben een positieve invloed op de spijsvertering. Ze helpen winderigheid en buikkrampen verlichten. Baby’s hebben hier vooral de eerste 3 maanden last van.
 • Helpt om een regelmatig slaapritme te ontwikkelen.
 • Regelmatig masseren zorgt ervoor dat baby’s rustiger worden, minder stress hebben en beter slapen.
 • Verbetert de bloedcirculatie in de spieren. Hierdoor worden de spieren sterker en zijn ze beter in staat om bewegingen uit te voeren.

Workshops

Wij organiseren op regelmatige basis workshops met verschillende onderwerpen! Hou zeker onze Facebook-pagina en website in de gaten voor opkomende data!

Enkele onderwerpen zijn:
EHBO bij baby’s
Vaak helpt een kusje van mama of papa tegen de kleine ongelukjes maar soms vraagt dit meer! Daarom organiseert Bubbelfun Baby Spa ook EHBO workshops. Zo weten jullie wat te doen in geval van nood!

Voetreflexologie bij baby’s
Voetreflexologie heeft vele voordelen en niet enkel voor volwassenen. Dankzij de juiste technieken zal jouw baby zich beter ontwikkelen en het helpt bij darmklachten of constipatie.

Babymassage met papa
Babymassage is niet enkel bedoeld voor mama’s. Het is ook een perfecte manier voor het verstevigen van de band tussen papa en baby. Een baby krijgt immers al een band met zijn moeder in de buik en door eventueel borstvoeding. Voor een vader duurt het vaak langer om een goed contact te krijgen met zijn kind en momenten voor hun tweetjes in te bouwen. Bij een babymassage kan de vader al vanaf het begin een intens contact met zijn kind opbouwen. Hij leert zo om stemmingen en reacties van het kind op te merken en te herkennen.

Mama en baby yoga

Yoga oefeningen in combinatie met enkele massagetechnieken en versjes.
Je versterkt en ontspant jouw lichaam en tegelijkertijd leert jouw baby zijn lijfje al spelenderwijs kennen. Ook is het leuk om even gezellig tussen andere mama's te zijn. Meedoen kan vanaf 6 weken na de bevalling totdat je kindje 9 maanden.is

Zwangerschapsyoga
In deze cursus worden allerlei ontspanningstechnieken geïnspireerd op o.a. de zwangerschapsyoga, -dans en -massage, mindfulness en hypnobirthing aangeleerd ter ondersteuning van de zwangerschap en ter voorbereiding op de bevalling.

Mama café

Mama worden is een zeer grote mijlpaal in jouw leven en zorgt voor veel veranderingen en vragen. Via ons mama café willen wij een plek creëren waar nieuwe moeders elkaar kunnen ontmoeten, raad geven en een écht klankbord creëren! Één keer per maand organiseren wij een bijeenkomst voor (aanstaande) mama’s waarbij ook een lezing wordt gegeven door verschillende specialisten: een lactatiekundige, een diëtiste, een doula,…

Bellyspecials

3D gipsafdrukken (Bodycastings van handen/ voeten/torso) · Gipsbuiken · Bellybowls BellySpecials weet hoe belangrijk tastbare herinneringen kunnen zijn. Even terug in de tijd toen jouw kleintje nog in je buik zat, kijken naar hoe klein de handjes waren net na de geboorte of bijvoorbeeld het vereeuwigen van de handen van jou en jouw geliefde. Niets is zo fijn als tastbare herinneringen hebben van momenten die zo belangrijk voor je zijn. Klik hier voor alle informatie

Wil je jezelf en je baby eens verwennen?

Een plek waar je kan ontspannen en waar je een fantastische band kan scheppen met je kleintje!
TOP